Artinfo.dk
Netmagazine om kunst


Den nye leder af Århus Kunstbygning er udnævnt.
Af Lars Svanholm


I forlængelse af omfattende strukturændringer i Århus Kunstbygning er der pr. 1. januar 2006 ansat en ny leder af stedet. Arbejdsudvalget, som kommer til at udgøre den nye bestyrelse, har valgt den 44-årige Thorsten Sadowsky, som karrierermæssigt har arbejdet sig geografisk op gennem Danmark via stillinger ved Sønderjyllands Kunstmuseum i Tønder, møbelmuseet ved Trapholt i Kolding samt Brandts Klædefabrik i Odense. Det sidste sted som inspektør og kurator de sidste 5 år.


Thorsten Sadowsky. Foto: Lars Svanholm.

Sadowsky er tysk og uddannet på universitetet i Hamburg, hvorfra han har en teoretisk ballast i kraft af studier i filosofi, etnografi og historie med kunsthistorie som bifag.

Thorsten Sadowsky, som har boet i Danmark i 10 år, har naturligvis ved ansættelsen gjort sig sine visionære tanker omkring Kunstbygningens fremtid. Først og fremmest ser han frem til at lære stedet og Århus' kulturelle miljøer at kende. Herunder de subkulturelle og alternative miljøer, som han blandt andet fremhæver i forbindelse med Århus Kunstbygnings fremtidige profil.

Sadowsky har gennem sine hidtidige engagementer udviklet en stor kurator erfaring. Alligevel lægger han vægt på, at man samarbejder med eksterne kuratorer. Også gerne udenlandske. Han lægger ligeledes vægt på, at den fremtidige udstillingspolitik tilgodeser interessante separatudstillinger i naturlig samklang med de skiftende gruppeudstillinger. Sadowsky tilkendegiver, at Århus Kunstbygning ikke udelukkende skal profilere den yngre generation, men sigte bredt også aldersmæssigt.


Århus Kunstbygning. Foto: Lars Svanholm.

Thorsten Sadowskys kendskab til Århus begrænser sig til dét, man får til en by som almindelig besøgende. Derfor vil han i en periode, med egne ord, sandsynligvis føle sig som en "opdagelsesrejsende" i sine bestræbelser på at styrke kendskabet.

www.aarhuskunstbygning.dk

Forside

© www.artinfo.dk