Artinfo.dk
Netmagazine om kunst


Ny aktør på samtidsscenen
Af Lars Svanholm


Kunsthistoriker Charlotte Fogh har tidligere bl. a. virket som kurator og museumsinspektør på Trapholt. Nu har hun åbnet galleri i Århus, hvor hun vil sælge og formidle primært ung samtidskunst.


Contemporary

Betegnelsen "contemporary" har i de senere år indgået i stadigt flere gallerinavne. Dermed sætter disse udstillingsinstitutioner en standard, varebetegnelse, for den kunst, der formidles. Man kan altid diskutere, hvordan man skal definere contemporary art eller samtidskunst. Er det værker, der er produceret af kunstnere, hvis alder er afgørende? Er det værkets iboende signalkonstruktion, der aftegner tiden, og dermed legitimerer benævnelsen, uanset tallet på kunstnerens dåbsattest? Eller er det mere enkelt værker skabt af kunstnere, der besidder egenskaben at være i live, og derved på den måde repræsenterer den tid, de fungerer i?

Charlotte Foghs engagement med kunstformidling har forgrenet sig vidt. På hendes c.v. figurerer museumsinspektør, gallerimedarbejder, foredragsholder og TV-producer af kunstportrætter blandt meget andet. Ifølge hende er begrebet "contemporary" ikke helt enkelt at forholde sig til, men hun lægger ikke skjul på, at hun vil repræsentere den yngre del af kunstscenen i Charlotte Fogh Contemporary, som er beliggende i Århus. Hendes filosofi er således klokkeklar til fordel for denne generation og det er da også yngre kunstneres værker, der præger rummene på åbningsudstillingen i det beskedne, men velindrettede, galleri i Grønnegade.


Charlotte Fogh


Unge og etablerede

Synonymet HuskMitNavns streg genkender man omgående. Her har vi at gøre med en kunstner, der fra gadeplan via avisspalter i bogstavelig forstand er kommet on the wall. Der er signalværdi i det udstillede. Ofte i kraft af, at det er kunstnere, der allerede er mere eller mindre etablerede på den danske kunstscene. For nyligt udstillede maleren Eske Kath f. eks. i Kunstforeningen, Gl. Strand i København. En udstilling, der bl. a. blev anmeldt her på Artinfo.dk.

Foruden de nævnte optræder Kristian Devantier, Birgitte Storm, Hans E. Madsen og Søren Behncke på åbningsudstillingen.


Et bud

På et fragmentarisk grundlag er det umuligt at få et helt klart signal om, hvad contemporary art indebærer, men Charlotte Fogh giver et bud og det er vel altid dét, som både udarbejdelsen og formidlingen af kunst drejer sig om? At give et bud på, hvad der over en længere tidshorisont viser sig at være holdbart.

Charlotte Foghs erfaringsgrundlag udgør tilsyneladende en kvalificeret ballast i kampen om det købedygtige publikums gunst. Hun viser i hvert fald en del af, hvad der rører sig i samtiden.


Charlotte Fogh Contemporary, Grønnegade 41, 8000 Århus C. har åbent torsdag-fredag kl. 12-17.30 samt lørdag 12-15.


Forside

© www.artinfo.dk