Artinfo.dk
Netmagazine om kunst


Kuffertkunst
Af Lars Svanholm


En udstilling, der finder sted i Brænderigården i Viborg, hedder 'Suitcase'. Værkerne kunne samlet set mageligt transporteres i en A5-mappe.


Beskedent omfang

"Suitcase" er en kunstudstilling, der kommer langt omkring. Det er ligeledes en udstilling, der rummer flere nationaliteter; men først og fremmest er det en udstilling, der er kendetegnet ved et fantastisk beskedent omfang. Nu er kunst jo heldigvis ikke noget, som man nødvendigvis måler kvalitativt ud fra fysiske størrelsesparametre, for så havde det for alvor set sort ud for udstillingen, der bliver præsenteret i gangarealet på 2. sal i Kunsthallen Brænderigården i Viborg.

Der deltager kunstnere fra fem lande, og det går i al sin enkelthed ud på at præsentere den enkelte kunstner på papir i størrelsen 11.5 x 17 cm. Papiret er af fabrikatet Fabriano, hvilket angiveligt er valgt af logistiske årsager og netop transporten mellem de mange lande, hvor den rejsende udstilling bliver vist, er én af hjørnestenene i hele opbygningen af projektet, som er kurateret af italienske Daniele Di Lodovico.


Fra venstre: Finn Have, kurator Daniele Di Lodovico, Sergej Sviatchenko og René Holm.
(Foto:Lars Svanholm)


Kommunikation

Det handler i høj grad om kommunikation på tværs af sprog- og landegrænser. Samtidskunstens rolle i den sammenhæng, har været evident igennem flere år. Aktuelt er 100 kunstnere fra 10 forskellige lande involveret og i Brænderigården optræder kunstnere fra fem lande, hvilket mere end antyder, at der er tale om udstillinger af skiftende karakter.

Der vises kunstnere i det beskedne format fra Danmark, Italien, Israel, Polen og USA i denne udgave af 'Suitcase'. Fra Danmark udstiller bl. a. Finn Have, René Holm, Leif Kath, Malene Landgreen, Lars Nørgaard, Ole Sporring, Jasper Sebastian Stürup og Sergej Sviatchenko. Udstillingen er omtrent midtvejs i sit forløb, som begyndte i New York i 2004. Efter Viborg fortsætter den til Frankrig, Belgien, Kina, Japan og Tyskland.


Søren Martinsen

Samtidigt med 'Suitcase' vises i Brænderigården en udstilling med installationskunstneren - og ikke mindst, maleren - Søren Martinsen. Udstillingen her, som har titlen "Broken Mirror", varer som 'Suitcase' til 1. oktober og den afspejler nutiden i en sammenfattet optik, der dels udnytter videoteknologiens muligheder og på den anden side de potentialer, som ligger i det klassiske landskabsmaleri, der i Søren Martinsens tilfælde rummer en symbolsk og tungsindig mystik. En interessant parallel mellem teknik og tradition.

"Suitcase" og "Broken Mirror"
Kunsthallen Brænderigården til 1. oktober 2006


Forside

© www.artinfo.dk