Artinfo.dk
Netmagazine om kunst


Niels Peter Bruun Nielsen debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling i 1987. Han har siden 1991 været medlem af PRO og siden 1992 tilknyttet Galleri Moderne i Silkeborg. Han har ligeledes flere separatudstillinger bag sig. Sammen med maleren Erik Bille Christiansen har Bruun Nielsen udstillet flere gange, bl.a. på Gl. Holtegaard og Esbjerg Kunstpavillion i 1994/95 med udstillingen "Under Rosen".
Peter S. Meyer skrev i kataloget til udstillingen: "Hos Bruun giver materialet, alene ved sin materialitet, modstand. De små bronzeskulpturer, der først er modelleret i ler og derefter støbt i sandform i bronze, lyser langt væk af kunstnerens arbejde med leret. Over den figurative form lever et lag, hvor hændernes søgen efter form er skulpturens udtryk. Det er ikke skitser eller modeller; det er færdige værker, der er omhyggeligt poleret og patineret, men de ejer skitsens pågående friskhed."


"Kvalifikationer" af Niels Peter Bruun Nielsen.
Placeret ved Esbjerg Handelsskole.

Niels Peter Brunn Nielsen har udviklet sig igennem årene, han er blevet mere sikker i sit udtryk. Han har dog hele tiden holdt fast i bronzen og granitten som materiale.
Glatte og grove sider møder hinanden skarpt, som modsætningsfyldte elskende, som kvinde og mand. Torsoer, fallos symboler og organisk svungne skabninger er blandt motiverne. Ekspressive, kraftfulde og alligevel skabt med ynde.
I JydskeVestkysten 19. januar 2002 udtrykker Niels Peter Bruun Nielsen sig således: "Jeg kender formen, når jeg står med stenen. Det formsprog, der tænder mig, har stoisk ro og kraft. Jeg er åben for eksperimenter, men jeg kommer aldrig til at arbejde med glas, gummi og trekanter. For mig er det snarere et spørgsmål om at hugge lidt mere og slibe lidt mindre. Det ændrer sig hele tiden."


Far og søn arbejder med granitten.

Her på sitet vil Niels Peter Bruun Nielsens arbejde med skulpturen til Cocio kunne følges indtil arbejdet er færdiggjort. Projektet vil blive dokumenteret med billeder fra arbejdet ca. hver 14. dag.

<< 3 Indhold

Alle fotografiske gengivelser er vist med
Niels Peter Bruun Nielsens tilladelse.

© artinfo.dk/Niels Peter Bruun Nielsen