Artinfo.dk
Netmagazine om kunstSkulptur i granit, Ole Find ca. 1980

Ole Find stiftede bekendtskab med flere kunstnersammenslutninger i sin karriere. Han udstillede med Koloristerne i 1959, med Grønningen i 1962. Han var medlem af M59 1963-65 og endelig af Den Frie fra 1967 til sin død i 1985.
Separat udstillede han bl.a. på Tønder museum i 1972, Københavns kunstforening 1974 og Haderslev museum 1976.
Ole Find var ganske produktiv, men udstillede de sidste år af sit liv kun få gange årligt, men altid på Den Frie i København. Han var ikke tilknyttet noget fast galleri. På trods af dette er han alligevel godt repræsenteret på de danske museer, offentlige bygninger og institutioner.
Hans værker blev købt af Statens Museum for Kunst, Aarhus Kunstmuseum og Sønderjyllands Kunstmuseum. Mere synlige er de på de offentlige veje og pladser. Her skal skulpturen ved dammen i Haderslev og skulpturen foran domhuset i Esbjerg nævnes.


Maleri, Ole Find 1975

Et påtrængende spørgsmål ville være, hvorvidt Ole Find nåede det han ville rent kunstnerisk, inden sin alt for tidlige død som 48-årig.
Alex Steen skrev i sin nekrolog i Dansk Kunst 1985: "Billedhuggeren Ole Find er død, kun 48 år. Han nåede ikke at opleve den succes, som hans sidste nye skulpturer havde på Den Fries Forårsudstilling, hvor man følte, han netop havde nået alt det, han søgte efter".
Birte Find: "Jeg tror han havde mere på hjertet, for han udviklede sig lige til det sidste. Han mente i hvert fald ikke, at han var færdig med at udvikle sig. Der skete hele tiden noget rent kunstnerisk."


Granitskulptur, Ole Find ca. 1980'erne

Der er ikke skrevet meget om Ole Find og ofte er hans navn blot nævnt i en større sammenhæng i forbindelse med omtale af en udstilling eller en kunstnersammenslutning. Som tiden går, bliver hans værker langsomt fjernet fra det offentlige rum, og nye værker af nye kunstnere kommer til.
Sådan skal det vel gå.
Det ændrer ikke ved, at Ole Find var en af vor tids største og dygtigste billedhuggere. Det vil være et tab om blot han gik ud i glemslens tåger i støvede kunstleksika. Han visionære kunstneriske syn og billedformulering kan heldigvis stadig opleves og nydes rundt omkring i det ganske land.


Tusch på papir, Ole Find 1980

<< 3 Indhold

Alle fotografiske gengivelser er vist med
Birte Finds tilladelse.

© artinfo.dk