Artinfo.dk
Netmagazine om kunst


Artinfo.dk's Thore Hammer Eriksen rapporterer fra Paris.


Det er længe siden, jeg sidst har været i Paris. Helt nøjagtigt 11 år. Jeg husker tydeligt besøget til Eiffeltårnet, La Grande Arche, Triumfbuen, Louvre osv. osv. Overnatningen foregik på campingpladsen i Boulogne skoven og det nødtørftige toilette foregik i de ulækre WC bygninger, sammen med trækkerdrenge og andet godtfolk.

Da efterårs planlægningen kom til "storby" weekenden, ville jeg egentlig hellere have været til Venedig og se den halvtredsens tyvende biennale. Men så alligevel! (og måske netop derfor). Ingen direkte fly fra Billund, billetten og specielt overnatningen var dyr og Paris er jo spændende.


Nedgang til metroen ved Place Saint Michel.

Turen endte i hvert tilfælde med Paris. Og ikke Boulogne skoven, men et hotel, hvor i det mindste den ene seng havde alle fjedrene endnu.
Jeg fortrød det ikke. En overflod af kunst strømmede mig i møde, i stil og tidsperiode forskellig fra kvarter til kvarter, men gallerierne lå side om side, som cafeerne, hvis ikke tættere nogle steder.

Først Marais. På den nordlige Seine bred, vest for Bastillen. Et hav af små specialforretninger med alt hvad trenden kræver. Lidt bag hovedstrøget, Rue de Bourgeois, i forlængelse af Rue Vieille du Temple mod nord, ligger gallerierne. Det er ung, moderne kunst, men alligevel konservativ, forstået på den måde, at det er malerier og skulpturer og anden "let tilgængelig" kunst der vises. Er der behov for lidt ældre, modernistiske indtryk, kan gallerierne kombineres med et besøg på Musée Picasso, men det havde jeg ikke tid til!


Louvre.

Vender vi næsen mod syd og fortsætter traveturen over Seinen og forbi Notre Dame, kommer vi til det gammelkendte Latiner kvarter omkring Place St. Michel. Efter det enorme udbud af gallerier i Marais var forventningerne ikke til det store i Latinerkvarteret, men jeg tog fejl. New York, London, Berlin. Aldrig har jeg set så mange gallerier ligge så talrigt og så tæt, som de gjorde det her! Rue de Seine, Rue des Beaux-Arts osv. En smule mere konservativt end Marais og mange af gallerierne havde ældre kunstnere, men også yngre fremadstormende kunstnere var repræsenteret her.

Med blod på tanden og smag for mere gik turen nu til Rue Louis Weiss, syd øst for latinerkvarteret. En galleri indehaver i Marais havde bedyret, at Marais var lige noget for mig og at L. Weiss var alt for moderne til min smag. Jeg glædede mig. Til min store skuffelse, havde hovedparten af gallerierne her lukket og var i gang med forberedelserne til fernisering ugen efter. Desværre, men så er der nyt at gå efter næste gang turen går til Paris. For det gør den forhåbentlig snart igen.


Seinen med Notre Dame i baggrunden.

Indhold

© artinfo.dk